Фотографска изложба „Светът отблизо” в “Андромеда арт”


Докато посещавате традиционните  фестивални локации, може да се отбиете в галерия “Андромеда арт” в  Стария Пловдив. Там  може да разгледате отблизо фотографската изложба “Светът отблизо”


Какво е фотографията – магия, изкуство, усещане за мига? Може би от всичко по малко. Част от миг, застинал в потока на времето, потапяйки неговия зрител в очарователното безмълвие на сенките. Или пък може би е цветният фонтан на нашето „днес”, пръскащ потоци от светлина върху сетивата. Фотографията те кара да видиш света през призмата на другия, да усетиш неговата емоция, събрана върху парче хартия, концентрирала върху себе си вече отминалото „сега”. И нещо повече – да надникнеш в момента отблизо.
Класическите фотографски изображения в изложбата „Светът отблизо” имат визуален израз на живота, на хората и природата в неделимо единство. Образите, замразяват искрицата на момента и са запечатали света в който живеем. Свят, изпълнен с безгранична красота, богато биоразнообразие, и огромно количество хора от всякакви народности. Светът в отминалото „сега”.


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg