НОЩен адрес: „Апартамент 101“


Домът не е място, а време. Време, в което изключваме своите механизми за защита, излизаме от позите си и сваляме маските си за света. Домът не е мястото, а хората. Те създават пространството, в което ние да бъдем нищо повече и нищо по-малко от себе си.


AP_101_1Тази простичка истина, подплатена с много хъс и човечност, използва собственикът на „Апартамент 101” – Георги Мухчиев, за да открие печелившата формула на своя бизнес или „хоби“, както скромно го нарича. През последните 3 години знаковият кафе-бар на самия център на Пловдив посреща близки и далечни гости, приятели и роднини, познати на познати на познати – все хора като вас.

Апартамент 101” е място, на което можете да изпиете първото си сутрешно кафе (или пет такива в някои патологични случаи), без гледате към часовника. Защото сте си у дома си. На същото място може да поканите приятелите си за „по едно” и да осъмнете, но нямате грижи. Защото сте си у дома. Можете да се разположите на канапето, без да си кръстосвате краката или да излезете на терасата, за да проверите дали света случайно не е спрял, както тайничко ви се иска.

В „Апартамент 101” не правят компромис с две неща – кафето и усмивките. Кафето е религия ,съвсем в духа на „само най-доброто за „домашните”. Усмивките са извикани от искреност, а дежурното „Здравей, как си?” не е само заглавие, а действителен въпрос.

И нали защото сме си вкъщи и съседите ги няма, тази НОЩ „Апартамент 101“ канят на гости всичките си приятели от Пловдив, а и техните приятели също. Както разказва Георги Мухчиев – „Ще изнесем един бар на площада пред бара, с трима бармани – за всеки случай. За тонус и музика – ще вдигнем сцена и ще поканим „Марица Брас Бенд”. Някои приятели обаче ще трябва да бачкат нощна смяна – такъв е Делян Христов, който ще занимава с VJ Mapping и ще се заеме да разчупи обстановката посредством своя мапинг върху фасадата на “Апартамента”. Едно рамо ще му ударят Aftereight featuring Yours Truly, Nev & Stan, които ще въртят музиката зад пулта.

AP_101_2Георги Мухчиев издава още една тайна – към партито ще се включи и Олимпия Желязкова, която ще оживи темата за „стълбищното пространство“. Изобщо – ще има толкова светлини, динами и звук, че тази Нощ няма опасност да се загубите. Пък и нали всички пътища водят към дома, разбирайте – „Апартамент 101“.

Програма “Култура и Клуб” – 12 септември

38. АПАРТАМЕНТ 101
ул. Гладстон 8

20:00 – 21:00 – Концерт на Марица Брас Бенд
21:00 – 01:00 – VJ Mapping с Yours Truly, Nev & Stan
19:00 – 01:00 – Mapping с тема „стълбищно пространство”  с автори Олимпия Желязкова и Делян Христов


Аз съм Диляна. Икономист съм по образование и поет по душа. Когато се преместих в Пловдив преди около година, бях много скептична. Слязох на една порутена гара, заживях в един панелен експеримент и се влюбих. Влюбих се в Пловдив така, както само скептиците се влюбват – без да искат и завинаги. Градът диша и говори, а през Нощта празнува своята младост. Аз ще ви разкажа малко повече за неговия празник.


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg