„Нощното” парти!


Програмата на „Нощта” е впечатляваща тази година, голямoто чудене къде да отидеш най-напред е в разгара си. Но бързаме да предупредим – запазете сили и за  партито на „Нощта”. Тази година музиката ще  бъде изключително добра. За селекцията се погрижиха ReeFeel, диджеите, които подбраха са на световно ниво, научете повече от DJ Lefto и Андрей Пеев, главно действащо лице в музикалната платформата.

Как решихте да участвате във формата на „Нощ на музеите и галериите” тази година?

А. П. Винаги сме подкрепяли хубавите инициативи, които целят да раздвижат културният живот на България, а „Нощта” е една от най-добрите културни събития за нашата страна.

Разкажете ни повече за концепцията на предстоящото музикално събитие…

А. П. Концепцията на предстоящото събитие е да представим музикалния формат, с който ReelFeel разполага и лансира през последните три години в София и страната – качествени артисти и формации, представящи иновативна и интересна за ухото музика.

С дейността си спомагате за комуникацията между чуждестранни артисти и български такива като организирате съвместните им участия у нас. Как се стига до избора на конкретния артист за музикалните проекти?

А. П. Винаги подхождаме по различен начин при избора на артисти, в зависимост от това дали става дума за фестивал, концертна вечер, клубно парти, частно събитие и т. н. Специално за Пловдив, решихме да селектираме двама диджея, които са доста различни стилово един от друг, но пък за сметка на това покриват изключително широк музикален спектър. Lefto е белгиецът, който със сигурност вече е обикилiл света поне два пъти, представяйки своята музикална визия – beats, rap, house, garage, tropical. Ossie пък от своя страна е един от младите, но изключително талантливи клубни продуценти от Англия, които комбинира по страхотен начин uk garage, house, afro. Комбинацията от двамата е гаранция за парти, което със сигурност ще раздвижи Пловдив.

DJ Lefto

Първият ми въпрос засяга представянето ти в едно от най-мащабните събития в Пловдив – „Нощта на музеите и галериите” – 2013. Как се стигна дотук?

Възприемам музиката и диджейството като изкуство, така че въвличането в културни мероприятия носи голям смисъл за мен. Винаги е удоволствие да раздвижвам хората в обстановка пропита от арт и култура. Чувството е абсолютно различно, уникално преживяване.

Имаш ли някакви впечатления от културната и музикалната сцена в България?

Всъщност, когато за пръв път посетих България, бях в София и усетих, от страна на публиката, интерес към това, което ние правим, но сцената ми се стори малка. Нямам търпение да видя как ще изглежда предстоящата „Нощ”.

Имаш ли впечатления от други такива „Нощи” в различните страни?

„Дългите нощи на музеите” в Белгия са доста развити с много фестивали, които продължават с дни, и типичните места за развлечения и срещи.

Да поговорим за музикалните ти предпочитания. Какво хората от Пловдив да очакват от твоя гиг в „Нощта”?

Аз обичам да смесвам стиловете, така че очаквайте неочакваното. Аз не пускам музика само от един жанр, така че кой знае какво ще се получи на 20-и септември…

 © 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg