Детската Нощ…


Нощта вече наближава и всички знаят това. Очакват я. И децата я чакат, нетърпеливи са да разберат какво им е подготвила този път, а ето какво сме предвидили за тях…

Изненадите ще започнат още следобед. В „Капана” на ул. „Куртевич”№1 в Ателие- галерия „Студио 9” от 16 до 18 часа ще има уъркшоп с водещ Наташа Кюпова. Темата ще е „Направи си сам анимационно филмче?“. Децата ще си измислят свои собствени анимационни герои и ще ги направят сами от пластилин, след това ще ги движат и снимат, а накрая ще могат да видят плода на собствения си труд- анимационно филмче.

По същото време, от 16 до 19 часа,  на копчетата до фонтаните пред общината Cache atelie и парти център „ Джули Марули” организират акцията „Копчетата и сапунените мехури”. Всички малки и пораснали деца ще могат да си изработят приспособления за правене на сапунени балони, а след това да се забавляват, изпълвайки Главната със смях и цветни сапунени мехури.

В Арменския културен дом на ул. „Турист“ 2, отново в интервала от 16 до 19, за малките почитатели на театъра талантите от Детска театрална школа „Парекордзаган”- Пловдив ще изнесат постановка пред своите връстници.

Ще има и още един спектакъл, който децата ще могат да посетят. В Дома на пловдивските художници на  бул. „Цар Борис III Обединител” №79  като част от детската програма на Нощта ще се играе „Сцена на открито” от 17 до 18 часа.

За трета поредна година в Детския отдел на НБ „Иван Вазов”  от 18 до 20 часа ще се проведе „Творческа работилничка за миникартини” с автор Мария Петрова. Темата на уъркшопа тази година ще е „Разделител за любимите ми книги”. Заедно малки и големи ще могат сами да изработят книгоразделители, които да си вземат за спомен от Нощта или да подарят на приятел.

В галерия „Резонанс” на ул. „Петър Парчевич” №14 от 19 до 20 часа ще се проведе интерактивната акция „По червения килим”. За завършек на Детската нощ малчуганите ще могат да отразяват впечатленията си от събитието. Всички желаещи ще рисуват, фотографират, танцуват, пеят и забавляват заедно.

Автор: Елица Капушева

http://www.night.bg/bg/detskaprogramaОбщност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg