ДЕТСКА ПРОГРАМА – музика, игри и много рисуване


Въпреки че Нощта продължава и след като Сънчо отдавна е казал „Лека нощ, деца”, дори и най-малките ще могат да се забавляват на 17-ти септември.

Занимания за малчуганите ще има още от сутринта. В Музея на авиацията, филиал на НВИМ – София, който се намира в село Крумово, между10 до 12 часа ще има изложен пленер с рисунки.

По-късно, на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки” и ул. „Филип Македонски”, детският отдел към Народна библиотека „Иван Вазов” ще организира „Симетрия върху целофан и хартия” – уъркшоп за деца и родители с водещ Мария Петрова. Творческата работилница ще е отворена от 16 до 18 часа за всички желаещи да порисуват, независимо от възрастта. Посетителите ще имат възможност не само да изпробват нови техники, а и да създадат своя творба, която да запазят за себе си като спомен от Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2011.

Дом на художниците ще бъде домакин на „Вдъхновение” – експозиция-живопис и уъркшоп на Милен Сиромашки. Авторът организира отворено ателие от 16 до19 часа за малки и големи.

По същото време книжарница „Хермес” ще представи изложбата „Моят любим герой от книгите”. По тази тема децата ще правят рисунки, които ще бъдат изложени в голямата книжарница в центъра на Пловдив.

Регионален природонаучен музей – Пловдив ще бъде организатор на детски уъркшоп за сглобяване на картинен пъзел. „Намери ме в музея!”, не звучи ли интригуващо? Събитието ще се състои между 17 и 18 часа, но е добре да не закъснявате, тъй като максималният брой на участниците в уъркшопа ще бъде 20.

В седмото издание на Нощта Регионален етнографски музей – Пловдив ще организира „Детски художествен пленер”, който ще се проведе между 17 и 20 часа. Децата ще могат да рисуват експозицията на музея, да разглеждат, да се разхождат из етажите и най-вече да се забавляват. Събитието е организирано с любезната подкрепа на National Geographic – България.

И след пленера следва непосредствено „Оцвети ме! Назови ме кой съм аз!”. Отново само 20 щастливци  ще могат да участват във втория уъркшоп и да оцветяват контури на животни по дадени картини, но само от 18 до 19 часа.

Програмата ще завърши с младите таланти от хор “Евмолпия” в Арт Галерия-музей „Филипополис” с диригент Рада Славинска и артмениджър Ганка Янкова. Ще можем да се насладим на гласовете на хор „Евмолпия” от 19 до 20 часа.

Успех и приятно прекарване на малките фенове на Нощта!

Автор: Цветелина Коилова


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg