Резиденция „Тракийски стан“ – локация в „Нощта+”


Рeзиденция „Тракийски стан“ ще отвари врати за млади и талантливи творци на 15 и 16 септември с интригуваща програма в „Нощта+”.  


На 15.09.2017 г., петък,  гостите на събитието ще бъдат посрещнати с народни танци от танцов състав „Зорница” и с ритуал, познат като „винопиене”. Тази част от програмата ще предложи на посетителите представяне на традиционни ритуали и въвеждане в уникалната и автентична атмосфера на Резиденция „Тракийски стан”. Същата вечер ще бъде открита и съвместна изложба „Аз, творецът“ на група художници от българските училища за изкуства. По-голямата част са участници в пленера „Творецът“ към Ротари Клуб Пловдив – Пълдин. Организатор на групата е художникът Матей Матеев, който е член на клуба. Младите таланти ще представят свои творби в областите живопис, скулптура, графика, фотография и други аспекти на изящните изкуства. Участници: Ралица Стайкова, Ваня Годжелова, Иван Иванов, Ирина Величкова, Илина Грозева, Богдан Върбанов, Пламена Пеева.

На 16.09.2017 г., събота, целият панел на събитието е под общата идея за дигитална детоксикация на хората, като инициативите, които ще се реализират, са насочени към изграждане на истински, здравословни социални взаимоотношения. Световни проучвания и тенденции показват все по-сериозната нужда от инвестиции в дейности „от човека за човека” като антидот на растящите зависимости от прекомерното използване на интернет и технологии, които занижават качеството на пълноценния и здравословен (социален) живот. По време на откритата презентация на тема „Дигитална детоксикация” гостите на събитието ще чуят за първи път ползите от такъв тип терапия. Сесията ще бъде водена от представител на Център за дигитална детоксикация „Орфей” към проект за Международно висше училище по информатика и електронно лидерство. Презентацията ще бъде отворена беседа с активното участие на посетителите, за да идентифицират своите интереси и да ги използват за бъдеща индивидуална уелнес терапия, с което да повишат качеството си на живот.

Заповядайте на 15 и 16 септември от 19:00 часа, за да се насладим заедно на всестранните таланти на младежите от Българските училища по изкуства.


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg