Мудов, МУСИЗ, Музеят е тук?Иван Мудов е  роден през 1975  година в София. Присъства активно на световната сцена за съвременно изкуство. През 2007 година е един от тримата автори, представили България на 52-рото Венецианско биенале. Член е на Института за съвременно изкуство – София.

Как се стигна до вашето участие в Нощта на музеите и галериите – Пловдив?

ИМ: Веси ме покани.

Какво беше проект МУСИЗ преди и какво е Музеят за съвременно изкуство сега?

ИМ: Проект МУСИЗ беше акция, която направих 2005. Целта й беше да поразвие малко нещата и да почне да се говори повече за липсващия музей. Музеят за съвременно изкуство сега е това, което си беше и преди, нещо, което никой не иска.

Ще има ли “клопки” за посетителите на вашата изложба в Исторически Музей – Пловдив?

ИМ: По-скоро не. Проекта, който ще представя в Историческия музей, е доста нетипичен за мен. Беше свързан с много работа и  търчане, което до някъде ме накара да го намразя. Ако има клопки, само аз мога да попадна в тях.

Как се вписва тази изложба и участието Ви в Нощта на музеите и галериите в настоящия Ви творчески период?

ИМ: Хаха, не съм на ясно с творческите си периоди и дали изобщо има такива. Този месец имам осем изложби, за повечето от тях правя работи, които нямат нищо общо помежду си. Никога не съм имал щастието да посетя Нощта на музеите и галериите, което е добро начало.

ПРОГРАМА, 24 септември

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ
ЕКСПОЗИЦИЯ “СЪЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ 1885 Г.”
пл. Съединение 1
www.historymuseumplovdiv.com

Гостуващо събитие:

19:00 – 20:00 “МУСИЗ – Музей за съвременно изкуство” – Разговор с автора на проекта Иван Мудов и откриване на негова самостоятелна изложба с документи, свързани с процеса на озаконяване на първия частен музей за съвременно изкуство в страната

“МУСИЗ – Музей за съвременно изкуство” е артистичен проект на Иван Мудов, създаден специално за Нощта на музеите и галериите по покана на Фондация Отворени Изкуства. Проектът се реализира с подкрепата на Фондация Америка за България.Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg