Една по-специална нощ в “Найлона”


Интервю с Петър Порязов – Вожда за участието на нощното сърце на Пловдив: арт-клуб “Найлона” в Нощта на музеите и галериите 2010.

Любимият на артистичния свят ъндърграунд клуб “Найлона” ще ни изненада с тазгодишното си участие в Нощта на музеите и галериите. Различното и новото се крият в сборната изложба на няколко видни пловдивски художници : Жорж Сопаджиев, Емил Атанасов, Юли Шумарев и други познати, предвидени и непредвидени имена. Ще се покаже предимно живопис и керамика.

Освен на 24 и 25 септември,  ще имате възможността да посетите изложбата и през целия следващ месец октомври. Така ще може да се опита и от дневната атмосфера на мястото, която е доста по-спокойна.

За щастие, в “Найлона” все още може да се разпусне не само с питие, но и потапяйки се в света на изкуството: редовно се представят изложби, дори и без конкретен формален повод. Подготовката за Нощта 2010 е специална.

Тази година, в самата Нощ няма да видим и чуем музика на живо. За да има достатъчно място за гостите на клуба, които в Нощта са повече от многобройни, алтернативата е специално подбран DJ.

Посланието на Петър Порязов – Вожда към публиката на Нощта е да обичат музиката, изкуството и театъра във всичките им форми  и измерения. Да посещават повече свързани с изкуството места дори и без подобен специален повод. Вождът се надява Нощта да продължи да се случва, а защо не и два пъти годишно?!

Интервю от: Анета Портева


ПРОГРАМА КУЛТ. И КЛУБ, 25 септември

НАЙЛОНА – КЛУБ
ул. Георги Бенковски 8, Капана
тел: 0889496750


22:00 – 01:00 „Една нощ в Найлона” – изложба живопис и пластика

Автори: Гроздан Илков-Графа, Димитър Йончев, Емил Атанасов, Жорж Сопаджиев, Илия Йончев, Ицко Мазнев, Юли Шумарев

Авторите са част от неформалния клуб „Художници – приятели на Найлона”Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg