Humans of the Night 2015: Татяна, блогър към ‪#‎НОЩ11‬


От половин година живея в Пловдив. Пребиваването ми тук не е свързано с работни ангажименти, което ми позволява да изследвам града изцяло творчески и с айляшки подход. И да добивам представа за Пловдив чрез хората, с които се срещам.”

“Какви са пловдивчани през твоите очи?”

“Изумително е – хората в Пловдив се различават от всички останали. Започвам да разпознавам *майните* дори и в другите градове. Пловдивчани носят някакво спокойствие и като че ли са над нещата. Умеят да говорят с усмивка за сериозни неща и да се смеят дори когато става въпрос за проблеми. Просто прелитат над всичко.

Отначало си мислех, че това е несериозно отношение към живота, но разбрах, че те просто носят усещане за хармония с околните. Като човек, който е живял в София последните 10 години, това, което виждам в Пловдив е просто незаменимо и безкайно ценно за мен – способността да бъдеш тук и сега и да бъдеш щастлив със себе си. Като че ли ритъмът на живот в Пловдив ти предоставя възможност да се насищаш на случващото се около теб.”


Humans of the Night 2015 е общ проект на Humans of Plovdiv и Нощ/ Пловдив

Още истории вижте в сайта на Humans of Plovdiv

или във Facebook


Humans of Plovdiv е вдъхновяващ социален проект. Фото блог, където всеки ден се публикува по един портрет и историята зад него. Реални хора. Реални истории.


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg