Няма такъв оркестър – Krachkisten Orchestra между шума, полка, електрото и хип хопа


Забравете за официалните рокли с гол гръб и черните смокинги. Този петък – 11 септември, от 21.30 часа, сте канени в квартал Капана, за да посетите концерта на може би единственият оркестър в целия свят, чиито музиканти излизат на сцената, издържани в стила на облеклото за джогинг.


Крах Кистен Оркестър са мощна банда от Германия с вариращ брой участници – приблизително 22 музиканти в различни комбинации. Силата им е в импровизациите, които често се издигат до висотата на неконтролируем хаос от мелодии, бибиткания и всякакви други веселяшки звуци. Музикалността изобщо не е условие за приемане в ансамбъла на Krachkisten Orchestra – достатъчно е само човек да има два показалеца и всеотдайността да участват в концентриращи представления без аналог на музикалната сцена.

Началото на Крах Кистен Оркестър е поставено през 2009 година в Хамбург. Създателка на проекта е художничката Тинтин Патроне, която прави сама в домашни условия инструментите на групата. Те представляват квадратни кутии, напомнящи китарни усилватели в стила на Пийт Мондриан. Всяка кутия има свой собствен специфичен звук, който може да бъде модифициран чрез копчета и бутони. Крайният резултат на произведената музика варива между шум, полка, електро и хип хоп. И винаги е в резултат на импровизация т.е два еднакви концерта на Krachkisten Orchestra е почти математически невъзможно да се случат.

IMG_6315 (2)

Специално за блога на “Нощта”, Крах Кистен Оркестър изпратиха кратко прес комюнике-покана за предстоящият им концерт в Пловдив, който ще се случи на 11-ти септември в пространството на Галерия PLOVEDIV на ул. „Златарска“  24:

“Ние сме Крах Кистен Оркестър. Всеки ден ставаме в 5, доим кравите и веднага след закуската започваме да композираме:
Крах Рамух Иеиеие Цош Карввв!

За обяд правим мъфини с кола и ванилен пудинг
Цвик  цвик румс керполтер!

Когато нямаме Wi Fi пием бира и ракия.
Чумп чумп хрумпф!

Обичаме ви всички! Доведете приятелите си и любимите си!
Тют! Тют! Тетера!”


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg