Цветове и музика от “Инкубатор”

фотограф: Станислава Велчева


Срещнахме се със Стефан Горанов от творчески комплекс „Инкубатор“, да ни разкаже за новите интересни събития в Пловдив, подготвени от неговия екип. В същия красив Inkubator2творчески интериор в Капана лъхаше някаква носталгия от хората, които работят там. Може би идва от края на най-цветния и АЙЛЯшки сезон.

„Това е място, което ражда живот, събира много хора, които

носят красота и я разпространяват сред пловдивчани,”

 споделя Стефан. Няма как да не попитаме за събитиетотози уикенд – „Shake that Хълм“.

shake

Стефан с ентусиазъм сподели подробностите за тази идея – 3 дни и 3 вечери, с различни стилове музика в подножието на Младежкия хълм в Пловдив. „Идеята на събитието е да накараме хората да се съберат на поляната, да седнат и да споделят какво ги вълнува.“ През деня ще има спортни активности – волейбол, баскетбол … Ще бъдат осигурени много удобства, за да може хората да бъдат спокойни и да се чувстват уютно на поляната. Ръчно изработени кутии с надпис „Save That Хълм“, ще бъдат поставени за пушачите. „ Ще има и още елементи, за които хората да усетят, че е помислено. Целта е всички да имат запомнящи се преживявания и да им е готино!” Смелите очаквания на организаторите са на фестивала да се съберат около 10 000 души. Гарантирани са хубавата музика и възможността хората да усетят с всичките си сетива красотата от това да са заедно.

Участието на „Инкубатор” в „Нощ/Пловдив“ е свързано с Handmade произведения.

Цялата улица ще бъде обсипана с цветни светлини,

 ще пускат и хубава музика. Хората, които ще представят творенията си, много успешно продават в чужбина и по-голямата част от тях не са от Пловдив, сподели Стефан. „ Те са предварително селектирани и наистина влагат душа и сърце в това, което правят. Ще бъдат около 100 участници”.

Ние с нетърпение чакаме да се заредим с топло настроение, едно одеялце и няколко приятели за уикенда и наистина да разтърсим тепето, а колкото до Нощта със сигурност ще си набележим нещо от уличката в Капана, изработено от сърце.

Автор: Ани Йовчева


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg