Бalkansky с Теодосий Спасов ни отнасят в други светове


Уникалният проект Бalkansky – Иван Шопов, Иво Христов и Теодосий Спасов – довечера в двора на Драматичен театър – Пловдив.

Иван Шопов разказва какво да очакваме.


Как се развива колаборацията Бalkansky? Готвят ли се нови проекти, приближавате ли се до четвъртото измерение?

Бalkansky се развива много добре и стремглаво се движим в посока четвърто измерение, където срещаме прекрасния и мек глас на Деси Добрева и с нея продължаваме да доразвиваме идеята зад проекта. В момента работим по нов албум с нея и вече имаме редица предстоящи участия, където да го покажем.

Има ли подготвена програма за Нощта на музеите и галериите или тя ще се определи от мястото и заряда на публиката?

Ние винаги имаме нещо различно за всяка нова изява, но основно програмата минава през парчета от двата ни студийни албума премесени с нови нечувани композиции. В зависимост от настроението и поведението на публиката импровизираме на място и създаваме нужната атмосфера, за да могат и нашите слушатели да потеглят с нас към други светове.

Как ще вградите визията в доста специфичното пространство на двора на театъра?

Основната концепция на визуалната част от нашия пърформанс е картините от нея да се сливат с музиката и на живо зрителите да се озоват в един нов приказен филм, който не са гледали до сега.

Всеки ли притежава „оренда” и трудно ли се активира?

Всеки притежава тази сила, дори без да подозира. Важно е как я активираш и използваш. Има много варианти за задействането и, но едни от най-сигурните са чистата мисъл и хубавите емоции. Това се опитваме да внушим и ние на хората, които се докоснат до нашата музика, да бъдат по възвишени, изпълнени с положителна енергия и да усетят, че не са сами по пътя им нагоре.


Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg