Sofia Beats – идеалисти, мотивирани от любовта към музиката


Sofia Beats представят недооцененото и слабо представено лице на електронната музика, като предлагат алтернативно клубно преживяване, което събира на едно място жанрови класики и най-доброто от последните музикални трендове, както и сцена за талантливи местни продуценти. Клубна вечер, която ще привлече голям брой музикални ентусиасти, които ще могат да видят и чуят една по-различни гледна точка върху електронната музика, популярна по света, но слабо засегната в българската клубна култура.

Партито започва в събота в 22 в клуб ГРАМОФОН


Music Production - Ableton Live workshop by Infragreen - Gramophone 13.09С какво ще заинтригувате нощната публика в Пловдив на 13-ти септември?

С качествена електронна музика родно производство

Какво не знаят за вас феновете на алтернативните клубни изживявания?

Че нямаме амбиции да правим грандиозни партита, които да имат твърде масов успех. По-скоро сме идеалисти, мотивирани преди всичко от любовта към музиката.

С какво се различава вашият поглед върху електронната музика?

Опитваме се да бъдем последователни в изданията си и да подбираме участниците си така, че да спазваме определена музикална посока –течението beats, което по един много хубав начин съчетава експерименталната електроника с по-достъпния и комфортен за „необразования” слушател формат на хип-хопа.

Какъв е слабо представеният аспект от електронната музика у нас? Защо е недооценен? Каква е вашата концепция за развитието му?

SOFIA BEATS PLOVDIVМоже би най-големият проблем при представянето на която и да е разновидност на електронната музика у нас е лошият звук, тъй като той значително възпрепятсва пълноценното ѝ възприемане. Истинското клубно изживяване се случва тогава, когато музиката изпълва пространството така, че ангажира хората на физическо и емоционално ниво. Те не се разсейват с прекомерни разговори помежду си (това е разликата между бар и клуб), не се озъртат и оглеждат един друг, а просто се отдават на звука и танцуват. За нас е важно да привличаме публиката си основно с музика, а не с някакви други странични фактори. Качественият звук е най-прекият и сигурен път към постигането на тази цел. Надяваме се, че и в Пловдив ще имаме такива условия, за да можем да ви доставим максимално удоволствие.

Ще предоставите и сцена за местни продуценти?

Знаем, че в България има млади и талантливи хора, които имат какво да поднесат, стига да им се даде стимул и подкрепа да се покажат на светло. Ние бихме предоставили сцена за всеки известен или неизвестен български beatmaker, който демонстрира качество, постоянство и индивидуалност в музиката си. Иска ни се да вярваме, че е възможно да чуваме повече местна продукция на тукашните партита. Акцентът на нашата Нощ в Грамофон е талантливият пловдивски агент Infragreen.© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg