Живопис, пластика, рок и светлина в найлон


Даниела Русева, Гроздан Илков – Графа и Юли Шумарев подготвят съвместна изложба под наименованието „All that music”, която ще бъде подредена в клуб „Найлона” в рамките на Нощта. Клубът съществува повече от 15 години и пази по кюшетата си дълга история, художниците се чувстват част от тази история, това ги подтиква и да изберат култовото заведение за сцена на изкуството си.

Триото избира музиката за съпровод и тема на картините и склуптурите си, защото именно музиката формира голяма част от съзнанието им. Не знаем къде бихме били без рока, коментират творците.  За Графа това не е първо участие в Нощта на музеите и галериите, но за първа година е в отбор с колегите си Русева и Шумарев. Новото, с което ще изненадат гостите в клуба, е импровизирана сцена, на която пловдивски музиканти ще свирят пънкарски ритми, атмосферата ще се допълни от игра с осветлението, за акомпанимент на събитието ще звучи акорд и от изобразените по картините и пластиките музикални инструменти.

Сред 10-те работи, които ще бъдат изложени, акцентът ще се постави върху произведенията от метал, за които се очаква да предизвикат най-силен интерес. Всички творби са специално подготвени за нощното събитие.
На по питие с другар не мислиш кой ще купи картините ти. Ако мисленето ти е ориентирано само в тази посока започваш да робуваш и угаждаш на чужди вкусове, а ние искаме свобода, коментират Илков и Шумарев. Очакванията за Нощта на артистичното трио са да стане купон, за което ще се погрижат самите те. И очакват във фестивалните часове да се изпие поне тон бира.
Загадъчният художник Юли Шумарев, с още по –загадъчен и навяващ спомени глас, сподели, че изпитва трудност да рисува музика, защото това са две различни възприятия.  „Душата е гонг”, това е наименованието на едно от произведенията му, които ще са част от Нощта. Дали душата на Юли трепти като гонг не знаем, но научихме, че рисува музиката слушайки я.
Колегата му Илков, култов в бохемските среди с прозвището си Графа, коментира, че не слуша музика докато рисува, а я създава, защото вдига страховит  шум, обработвайки металните елементи за склупторите си.

Автор: Русана Куманова

Клуб „Найлона“
ул. „Георги Бенковски“ 8

Naylona Club
8 Georgi Benkovski St.

19:00 – 01:00
„All that music – Найлонски блусове и балади“ – Автори: Даниела Русева – живопис, Гроздан Йохов – Графа – пластика, Юли Шумарев – пластика, живопис.

„All that music – Nylon blues and ballads“ – Daniela Ruseva – painting, Grozdan Ilkov – Grafa – plastic art, Yuli Shumarev – plastic art, painting

http://night.bg/bg/program/culture-and-club/33/Общност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg