Eнтусиазъм, желание и визия – трите елемента за развитието на Пловдив


Интервю с Милен Георгиев, административен мениджър на „Програмата Пловдив Инфо”, който отново ще сподели с нас своите впечатления от Нощта, какъв е приносът на „Пловдив Инфо” към събитието и кои са неговите културни интереси.

Програмата Пловдив Инфо е културният гид на Пловдив, това е отговорна функция, как съчетавате културната и комерсиална функция на Вашето издание?

За щастие културните и пазарните принципи в Програмата никога не са се преплитали. Що се отнася до изчерпателността и отразяването на културната информация, все още сме и ще бъдем верни на концепцията си. Последната година обаче, се наложи да фокусираме медийните партньорства само с определени организатори и събития. Обикновено това са по-значими или мащабни ивенти (събития – бел.ред.) .

Вие сте с Нощта от самото и начало като приятел и партньор. Променят ли се за Вас представите за Нощта с всяка изминала година?

Представите ми не се променят. Според мен се променя само мащабът и качеството на всяко събитие. Мисля, че всички от организационния екип се справят прекрасно и заслужават аплодисменти и пълна подкрепа на всички нива.

Както Програмата Пловдив Инфо, така и Нощта започват началото си с един чист човешки ентусиазъм, желание и визия за развитие на Пловдив. Кои бяха трудностите, в какво продължавате да вярвате и от кое се разочаровахте?

Брей, че труден въпрос 🙂

Най-трудното е да се съхраниш като личност. Част от личното изграждане изисква промяна на  визията за живота, което неизменно идва с натрупването на опит. Важното е да се запазят човешките и духовни ценности и принципи. Компромисите с тях са болезнени в дългосрочен план.

Вие сам по себе си сте любопинта и креативна личност, кои са най-интересните събития за Вас в Нощта?

Моите лични интереси са в сферата на аудио-визуалните изкуства и фотографията. От миналогодишните събития например, най-любопитни за мен бяха събитията на Античния Одеон (Международният видео арт фестивал), Джумая Джамия (Reverse Graffiti) и няколко други интересни пърформанси.

Автор: Божидар АтанасовОбщност от предимно не твърде обременени от журналистически навици ентусиасти, мотивирани от силната си пристрастеност към Нощните маршрути, оценили възможността за изява, за срещи с интересни хора и изживяването да усетят "Нощта отвътре".


© 2019 Open Arts Foundation, НОЩ/Пловдив - www.night.bg